Napló emlékeimnek (Felépülési történetek I./1.)

You are currently viewing Napló emlékeimnek (Felépülési történetek I./1.)

Személyes élménybeszámolók és történetek a függőségből való felépülés útjáról

A ma induló sorozatban személyes naplóbejegyzéseket olvashattok felépülésben lévő függőktől. Az első napló sorozat, egy politoxikomán, ahogy ő fogalmazott, agymenései jegyzékének első része.

Fel! Épülünk. Hofi után szabadon. 

Agymenéseim jegyzéke, amibe a közepén csapódunk be, nem lesz hozzá bevezetés, legyen annyi elég, hogy nagyjából 30 évig ittam, gyógyszereztem, drogoztam, függtem rá szexre, kapcsolatra, haragra, pecsét, – vége főcím, politoxikomán függőség chapter one.

Kezdjük. 

Holnap megyek Káli-medence egy nap, aztán Tokaj, ott egyedül leszek hármat, hegyen, ha meg tudom oldani, viszem a kis sátram, matracot, vettem Mark Twaint és van filmem is hozzá. Ezek csak attól érdekesek, mert ilyet tisztán, írjuk le bátran, soha nem csináltam. Hulla vicces lehet ám hallani, amikor egy lépés csoportban mesélik, hogy úh, és képzeld, kimentünk este ! a gyerekkel sétálni. Kérem, maga hülye-e? Nem kérem, csak eddigi életem során a tüske-csapoltsör-rozéfröccs tengelyre fűzött, kutyasétáltatásnak álcázott szabadidős tevékenységek, hogy úgy mondjam, más állapotban teltek. 

Ámde. Egy napot tervezek teljesen telefon és óra nélkül, fenn a Zemplénben. Egy nap Zsóryfürdő, egy nap meglátom…fenn Tokajban valami. Szedek ehető zöldet, ez feltett szándékom és megpróbálok szabadban sütni is valamit. Már látom magam margarétát szagolgatni mint Mr. Tájfel a Macskafogó végén. Na akkor öljetek meg. 🙂 Most kezd az agyamban az a rengeteg sérülés helyreállni, érzem ám, tiszta kémia. Két év kőkemény meló, jó néhány halálközeli élmény és pár hónapja tartó józanodás.

Mert borzasztó amit az emberrel a függőség csinál. MINDENT felülír, mindegy mi az, ha valamire ráfügg az ember CSAK AZ VAN, nincs naplemente, Balaton, jó szex, finom étel, olvasás…semmi nincs, csak a kapkodás amiatt, hogy a függés tárgyát birtokolni tudd, mielőbb. 

Lehet ám ez a szarabbik része, nem is az állandó rosszullét. 

Fut az agyamban egy új, miért nem kell nekem tudatmódosítás szalag. Nem akarom soha többé felülírni a programokat. A fagyinak és a hegynek szeretnék örülni, nem pedig a csúcson benyelhető sörömrumom élményt kergetve, az első dopamin löket után az aljától is lejjebb vergődni, hogy holnap már egy se legyen elég. 

2023 május.

Marcsa

FOLYTATÁSOK:

2.rész: Napló. Emlékeimnek? 2.

3.rész: Napló Mindegy-Kinek 3.